Over Capito Wonen

Capito Wonen is een jonge dynamische organisatie. In 2011 opende in Arnhem het eerste Capito Wonen-huis haar deuren. Nu bieden we in steden door heel Nederland begeleiding aan mbo’ers met autisme. Dit doen we in onze eigen studentenhuizen en ambulant wanneer studenten zelfstandig wonen. Capito Wonen heeft een duidelijke visie op zorg. In een veilige en stabiele leefomgeving wordt gewerkt aan het welbevinden, groei en ontwikkeling van jonge mensen met autisme om de stap naar zelfstandigheid te kunnen maken én succesvol een mbo-diploma te halen. Wij leveren zorg op maat. Begeleid wonen voor wie dat nodig heeft, ambulante begeleiding daar waar dat kan. Wij bieden deze gespecialiseerde begeleiding tot aan het moment dat de student er aan toe is om volledig zelfstandig te wonen. Capito Wonen werkt vanuit de overtuiging dat medewerkers veel eigen verantwoordelijkheid moeten hebben in het begeleiden van studenten.

Onderdeel van JADOS

Capito Wonen is samen met haar zusterorganisaties Stumass (begeleiding van hbo en wo studenten met autisme) en IVA (begeleiding van werkenden met autisme) onderdeel van JADOS. Een organisatie die begeleiding biedt op diverse levensgebieden aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfasen waarin studie en/of werk centraal staan.

JADOS vindt dat mensen met autisme als vanzelfsprekend deelnemen aan de samenleving. De samenleving heeft diversiteit nodig. Mensen vullen elkaar aan, daar waar ze van elkaar verschillen en zoeken allemaal een plek binnen de samenleving die bij hen past. Het participeren van mensen met autisme betekent meer diversiteit wat bijdraagt aan een beter functionerende en mooiere samenleving.

Als moederorganisatie is JADOS verantwoordelijk voor Capito Wonen, Stumass en IVA. Bestuur, management, aansturing van teams, beleid, kennis en innovatie, contractmanagement, inkoop, administratie, HRM, kwaliteit, klachtenbeheer en PR & Communicatie is allemaal bij JADOS ondergebracht. Meer informatie over Capito Wonen als organisatie vind je dan ook op de website van JADOS. Alles over de begeleiding van Capito Wonen vind je op de website van Capito Wonen.

 

terug naar boven