Studentenhuis Capito Wonen

Je woont samen met een groep van gemiddeld 7 studenten in een studentenhuis. Je beschikt over een eigen slaapkamer, die je naar eigen inzicht mag inrichten. De overige ruimtes; huiskamer, keuken, douche en toiletten, deel je met je medebewoners. Iedere werkdag is er begeleiding aanwezig bij wie je, ook op niet geplande momenten, terecht kunt met vragen of problemen. Dit team bestaat uit een vaste, vertrouwde, professionele groep van begeleiders. In de nacht en in het weekend is er een bereikbare dienst oproepbaar voor noodgevallen. Op één vaste dag wordt er gezamenlijk gegeten en is er een bewonersoverleg. Op de overige dagen kun je ervoor kiezen zelf te koken of gezamenlijk te eten. Uniek aan wonen bij Capito Wonen is dat al je huisgenoten studenten zijn met autisme. Doordat iedereen in dezelfde levensfase zit, trekken bewoners zich aan elkaar op en vinden steun en begrip bij elkaar.

Wanneer begeleiding in een studentenhuis van Capito Wonen?

Wanneer jij onplanbare zorg en een vangnetstructuur nodig hebt om vanuit deze veiligheid te werken aan je zelfstandigheid en het behalen van je diploma.

Wanneer je zelfredzaam genoeg bent om je zorgvraag uit te stellen dan is gespecialiseerde ambulante begeleiding geschikt voor jou.

Locaties Capito Wonen

Capito Wonen heeft meerdere locaties verspreid over Nederland. Klik hier voor een overzicht van alle Capito Wonen locaties. Je vindt hier ook video’s van al onze studentenhuizen.

Video

Wil je meer weten over begeleiding door Capito Wonen? Bekijk dan onderstaande video.

terug naar boven