Ambulante begeleiding

Capito Wonen biedt op autisme gespecialiseerde ambulante begeleiding aan studenten met autisme die zelfstandig (kunnen) wonen. Een medewerker van Capito Wonen begeleidt je in je eigen woonomgeving en komt op afspraak langs. De intensiteit of hoeveelheid uren wordt bepaald door je begeleidingsbehoefte, je hulpvraag en je indicatie. Er zijn verschillende situaties waarin Capito Wonen ambulante begeleiding inzet.

  • Zelfstandig wonend:

    Studenten die al zelfstandig wonen (in een regulier studentenhuis of eigen appartement), maar op autisme gespecialiseerde begeleiding nodig hebben om hun opleiding succesvol te kunnen doorlopen en tegelijkertijd niet vast te lopen in de hoeveelheid aan en complexiteit van taken die horen bij het zelfstandig (gaan) wonen en studeren. Als je bij je ouders woont kijken wij gezamenlijk in een kennismaking of de begeleiding van Capito passend is bij jouw hulpvraag.

  • Nazorg beschermd wonen:

    Studenten die doorstromen vanuit één van onze studentenhuizen, als tussenfase naar volledige zelfstandigheid.

  • Wachtlijstoverbrugging:

    Je wilt graag bij Capito Wonen komen wonen en er is een noodzaak tot beschermd wonen maar je staat nog op de wachtlijst. Capito Wonen biedt als wachtlijstoverbrugging ambulante begeleiding. Dit heeft als doel het voorkomen van escalatie in de thuisomgeving en van verder vastlopen in de huidige situatie.

Wanneer ambulante begeleiding?

Ambulante begeleiding door Capito Wonen is geschikt voor studenten die voldoende zelfredzaam zijn om, in combinatie met onze begeleiding, zelfstandig te kunnen wonen. Daarnaast ben je in staat je hulpvraag te formuleren en uit te stellen. Je bent dus niet afhankelijk van onplanbare zorg. Wanneer je behoefte hebt aan een vangnetstructuur om vanuit deze veiligheid te werken aan je zelfstandigheid, is wonen in een studentenhuis van Capito Wonen geschikter voor jou.

Video

Wil je meer weten over onze begeleiding? Bekijk dan onderstaande video.

terug naar boven