Ons aanbod

Capito Wonen helpt mbo’ers met een autisme spectrum stoornis om succesvol te studeren en begeleidt hen bij en naar zelfstandig wonen. Capito Wonen zorgt ervoor dat je weerbaarheid en zelfredzaamheid groter worden en helpt je vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor succesvol studeren en (op termijn) zelfstandig wonen.

De periodes dat er veranderingen zijn in een leven zijn voor veel mensen erg onoverzichtelijk. Als je een mbo opleiding gaat volgen, verandert er veel. In deze periode valt de veiligheid van ouders weg, terwijl de behoefte aan eigen verantwoordelijkheid toeneemt. De uitdagingen stapelen zich op, met uitval op school als mogelijk gevolg. Juist in deze periode kan extra begeleiding essentieel zijn. Capito Wonen biedt begeleiding om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en zo je zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten. Wij begeleiden op de volgende gebieden:

  • Wonen: Vergroten van je zelfstandigheid en weerbaarheid.
  • Studeren: Behalen van een diploma.
  • Leven: Je toekomst constructief vormgeven.

Twee vormen van begeleiding

Capito Wonen biedt twee vormen van begeleiding. Je kunt begeleid wonen in één van onze studentenhuizen of ambulant begeleid worden als je zelfstandig woont. het verschilt per gemeente of er een studentenhuis is en hoeveel mensen we ambulant kunnen begeleiden. Meer informatie hierover vind je onder het kopje ‘gemeenten’.

Wil je weten of Capito Wonen iets voor jou is? Bekijk dan onderstaande video.

 

terug naar boven